Transport gratuit pentru comenzi de peste 280 RON
Înapoi

HU: A mi történetünk I. rész

BLOG - 2019-10-14

Ebben a bejegyzésben a mi történetünket ismerhetitek meg Gabica szemszögéből. Hogyan kezdtük és hogyan alakúl az életünk azóta. Figyelem! Nagyon izgalmas és annál is személyesebb történetek következnek.

Úgy döntöttem, lépésről lépésre megmutatom, milyen utat járok/tettem meg a környezettudatosság útján. Három hónapja különleges elhívást kaptam erre az útra. Megláttam az alábbi képet, és annyira elgondolkodtatott, hogy mit hagyok hátra magam után, hogy cselekvésre késztetett. Ez a tökéletesen megteremtett világ rám és Rád van bízva. A Teremtőjénél én ezzel is el fogok számolni.

Image 18

Aztán közelgett az a bizonyos #műanyagmentesjúlius. Jó lehetőségnek találtam, hogy egy hónapig tudatosabban éljek, mint eddig. Tudtam, hogy rengeteg kompromisszummal fog csak menni, mert ezt egyik napról a másikra képtelenség tökéletesen csinálni. Aztán olvastam, hogy nem pár tökéletes, hanem sok próbálkozó emberre van szükség. Eldöntöttem, nem is akarom tökéletesen. De PRÓBÁLKOZOK.

Az alábbi kép egy konferencia ebédszünetében készült júliusban, ahol a tömegétkeztetés “természetesen” egyszer használatos műanyagokban volt megvásárolható. Kérésemre a szakács bácsi a saját dobozomba mérte az ebédem.
Aznap 600 műanyag tányér+kanál helyett CSAK 599 került a kukába.

Image 5

Úgy gondolom, a Teremtőmtől kaptam azt a vágyat a szívembe, hogy amit teszek, azt tökéletesen tegyem. Emberi gyengeségből e vágy miatt, a kudarc elkerülése érdekében sok mindennek neki sem fogtam. A környezettudatosság az én fejemben abból állt, hogy a mosható pelenka/betét, a saját készítésű fogkrém/szappan/sampon, stb. az abszolút MINIMUM. Ezúttal szeretném elismerésemet kifejezni minden mosipelust használó anyukának! Én jelenleg úgy gondolom, ez a dolog lenne az egyik utolsó, amibe belevágnék, így két gyerek után. Szóval gratulálok Nektek!

És ezúttal szeretnék bátorítani mindenkit, akinek olyan elérhetetlennek tűnik ez az életforma, hogy csak egy lépést tegyél meg. Ha az megvan, jöhet egy következő.

1. A MI első lépésünk az a döntés volt, hogy elhasználjuk a készleten levő dolgainkat, és a következő vásárlásnál környezetbarátra cseréljük.

Születésnapomra gyönyörű és hasznos ajándékokat kaptam!
  • A fa csipetető fele például azóta már használatban van, a tönkrement műanyag elődeiket nagyszerűen felváltották.
  • A kosár hű utitársunk lett a piaci bevásárlásnál. A paradicsom, a kukorica és a barack sohasem civakodtak benne, amiért nem voltak zacskóval elválasztva egymástól.
  • Kertünk bővült egy tő levendulával is.

Gondolkodtál már azon, mi lehetne az első pici lépés, amit könnyen megvalósíthatsz?Tedd meg!

Image 10

Az első lépésnél maradva, miután elfogyott a szemetszsákunk, elkezdtem a felhalmozott, egyszer-kétszer-sokszor használt “nagy pungákat” kukás zsáknak felhasználni. Ezek a zacskók tuti, hogy legalább 2x használva lettek, tehát máris egy fokkal kisebb a pazarlás.
  • Közben meg elárulom kertes házban lakásunk hatalmas előnyét, hogy télen-nyárunk tudunk komposztálni. A lebomló hulladék így eddig sem ment a kommunális szemétbe.
  • A fűtés és meleg víz miatt a papír hulladék nagyszerű tűzgyújtó, sőt, vannak barátaink, akik gyűjtik a papír hulladékjukat, hogy eltüzelhessük.
  • Május óta szelektíven gyűjtjük a műanyagot, de ezzel is két baj van, de erről majd a következő részben...

Image 12

Email: nulladek@gmail.com

Tel: +40753683460

Adresa: Gheorgheni, Str. Gábor Áron Nr.2

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 280 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 280 RON
Termeni şi condiţii Manage Personal Data